Salı, Aralık 20, 2005

SERVİSTE KULLANILAN ARABALAR

1. SERVİS ARABASI ( GUERIDON )

Mutfakta Hazırlanan Yemeklerin Salona, Misafir Masasına Taşınması İçin Kullanılan Dört Tekerlekli Arabalardır. İstenildiği Zaman Parçaları Eklenmek Suretiyle İçki, Peynir Servisi,Pasta Servisi Arabalarına Dönüştürülebilen Maddeleride Vardır. Her Servisten Önce Nemli Bezle Silinerek Temizlenir Ve Kurulanır. Metal Kısımlarda Silinir Ve Yapıldıkları Malzemenin Cinsine Göre Kaol Gibi Maddelerle Parlatılır.

2 SALATA ARABASI:

Alacarte Restaurantlarda Salataların Teşhiri Ve Servisi İçin Kullanılan Özel Bir Arabadır.Çoğunlukla İki Katlıdır. Üst Katında Salataları Koymak İçin Bölüm Vardır. Üstü Açık Ve Şeffef Kapaklı Olabilir.Alt Katta Salata Servisinde Kullanılacak Tabaklar,Servis Çatal,Bıçak Ve Kaşık, Peçeteler Gibi Malzemeler Bulunur. Temizliği Yapılırken Yağ Ve Sos Lekeleri Sabunlu Ve Kuru Bezle Silinir.

3 ORDÖVR ARABASI ( APPETIZER TROLLEY )

Soğuk Mezeleri N Teşhiri Ve Servisi İçin Kullanılan Bir Arabadır. Dört Tekerleklidir. Ordövr Arabası Servis Sırasında Durduğu Yerden Arabadan Veya Misafir Masasına Götürülerek Orada Yiyecek Tabaklara Konarak Hemen Servis Edilir.Servisten Önce Nemli Bezle Silinip Kuru Bir Bezle Kurulanarak Temizlenir. Ordövr Servisinde Kullanılacak Tabaklar,Bardaklar, Çatal,Bıçak,Kaşıklar,
Peçete Ve Maşalar Dizilir.Üst Kata Mutfaktan Alınan Yiyecekler Renklerine Ve Cinslerine Göre Dikkat Çekecek Ve İştah Açacak Şekilde Dizilir. Varsa Soslar Da Uygun Yerlere Dizilir.

4 FLAMBE ARABASI ( FLAMBEE CART )

Misafirlerin Masasının Yanında Onların Gözleri Önünde Alevli Veya Alevsiz Yemekler Ve İçkiler Hazırlamak İçin Kullanılan Arabadır. Üzerinde İspirto Veya Bütan Gazla Çalışan Ocaklar Bulunur. Üst Katta Arabanın Yanında Veya Altında Yemekte Kullanılan İçki Şişelerinin, Sos Şişelerinin, Menajların Konacağı Özel Bölümler Vardır. Alt Katta Kapklı Kısımda Gaz Tüpü Yanında Da Tabakların Ve Diğer Servis Malzemelerinin Konacağı Raflar Bulunur.

5 TATLI , PASTA ARABASI ( DESSERT TROLLEY ):

Restaurantda,Snack Barda Veya Lobbyde Tatlıların Ve Pastaların Teşhirinde Ve Servisinde Kullanılan Arabadır. Dört Tekerlekli Ve Çok Katlıdır.

6 TÜRK KAHVE ARABASI:

Pirinç Bakır Veya Ahşaptan Yapılmış Arabalardır. Görünüş İtibari İle Orıental Bir Havası Vardır. Birinci Katı Dolap Şeklindedir.Dolabın İçinde Bütan Gaz Tüpünün Bulunduğu Bir Bölme Ve Malzeme Bölümü Vardır. Malzeme Bölümünde Kahve,Şeker,Yedek Cezveler,Kibrit, Peçete,Sürahi Veya Özel İbrik Ve Fincanlar Bulunur.Dolap Kısmının Üstünde Kahve Pişirmek İçin İki Adet Ocağı Vardır. Askı Denilen Özel Servis Tepsisinde Bu Arabanın Ayrılmaz Parçasıdır.


7 İÇKİ ARABASI ( BAR CART ):

Yemeklerden Önce Alınan İştah Açıcı İçkilerle, Yemekten Sonra Alınan Likörler Ve Hazmı Kolaylaştırıcı Dıgestıve İçkilerle Teşhir Ve Servisinde Kullanılan Bir Arabadır.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home